Den kloge jomfru

Den kloge jomfru

Sprog: Dansk
Sideantal: 400
Udgivet: 01-04-2016
ISBN10: 8711524294
ISBN-13: 9788711524299
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Året er 1960. På en metrostation i Paris møder Nanna, en ung dansk pige, sit livs kærlighed, Yann. Sammen flytter de til hans hjemegn i Bretagne, men få dage efter deres bryllup bliver Yann indkaldt som soldat og må rejse til Algier og den brutale krig der.

Yann vender aldrig tilbage, og Nannas liv bliver et andet end det, hun drømte om.

Hun slår sig ned i det lille samfund ved Atlanterhavet og driver familiens hotel, først sammen med sin svigermor, derefter i mange år sammen med Jean-Pierre, den unge mand, der viser sig at være Yanns søn.

Ungdomsoprør, kvindebevægelse, og 80’er-dekadence når kun ud til hendes fjerne kyst som svage dønninger gennem barndomsvennen Mette. Fra sin udsigtspost ved havet oplever Nanna fiskeriets guldalder og nedtur, og hun og hendes hotel får del i udviklingen af masseturismen og den stigende velstand.

Med historien om et Europa i forandring som bagtæppe, skildrer romanen stærkt og smukt Nannas liv i kærlighed og sorg, og hendes søgen efter det, der skal give hendes liv en mening.

Bogen kan læses selvstændigt, men historien om Nanna fortsætter i bøgerne Dagen og timen og Fuga.

Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983, og har siden skrevet en lang række bøger og skuespil.

Tiden siger 1960, stedet er Paris, og danske Nanna er au-pair-pige hos en fransk familie. Nanna er en meget pligtopfyldende og ensom pige, der er vokset op i et koldt. En dansk kvinde bosætter sig i 1960'erne i Bretagne efter sin franske mands død og driver familiehotellet videre. Hun lukker sig fuldstændigt inde i sin sorg, og. DEN KLOGE JOMFRU. Året er 1960. På en metrostation i Paris møder Nanna, en ung dansk pige, sit livs kærlighed, Yann. Sammen flytter de til hans hjemegn i Bretagne, men få dage efter deres bryllup bliver Yann indkaldt som soldat og må rejse til Algier og den … den kloge jomfru Download den kloge jomfru or read online here in PDF or EPUB. Please click button to get den kloge jomfru book now. All books are in clear copy here. Read “Den kloge jomfru” by Lis Vibeke Kristensen online on Bookmate – Året er 1960. På en metrostation i Paris møder Nanna, en ung dansk pige, sit livs. Køb Den kloge jomfru. Året er 1960. På en metrostation i Paris møder Nanna, en ung dansk pige, sit livs kærlighed, Yann. Sammen flytter. Han har dog så travlt med ikke at være hjemme, at den kolde jomfru og serveringsfolk, der kan løfte hans lille spisehus midt i Mariager til kulinariske højder,. Den opvakte jomfru is a 1950 Danish family film directed by Lau Lauritzen Jr.

and Alice O'Fredericks.

Cast. Marguerite Viby - Skønjomfruen Anne Pedersdatter; Helge Kjærulff-Schmidt - Profossor Ebenezer Steenhammer; Lisbeth Movin - Frk. Grøndal; Kjeld Jacobsen - Journalist; Kjeld Petersen - Pressefotograf; Sigurd Langberg - Profossor … En dansk kvinde bosætter sig i 1960'erne i Bretagne efter sin franske mands død og driver familiehotellet videre.

Hun lukker sig fuldstændigt inde i sin sorg, og.

Kender du 'Den kolde jomfru'? I 1937 er noget som privat onani en sag for politiet, og under en ransagning i et privat hjem konfiskede politiet et mistænkeligt.