Desertør

Desertør

Sprog: Dansk
Sideantal: 103
Udgivet: 14-03-2014
ISBN10: 8792320813
ISBN-13: 9788792320810
Forlag: Forlaget Fahrenheit

Desertør er en graphic novel, der tager udgangspunkt i en lille landsby nær grænsen mellem Tyrkiet og Armenien. Tyrkiske værnepligtige bevogter den konstant bevægende grænse. Der vokser en ung mand op i 1960'erne i en familie med en tyrkisk far og en armensk mor. Hans forældre har - ligesom alle andre - mærket det armenske folkemord tæt på, men snakker ikke om det. Da hans bedste ven bliver skudt af de værnepligtige, bliver stilheden dog for meget for ham. Desertør er den rammende fortælling om en mand, der er splittet mellem Tyrkiet og Armenien. En mand, der som 18-årig indkaldes til militæret, kort efter hans brors død under en demonstration. En mand, der deserterer og ender i et tyrkisk militærfængsel.

Den smukt tegnede graphic novel er skrevet af Halfdan Pisket, der har interviewet sin far og oversat dennes liv og anekdoter til en sammenhængende fortælling om ikke at høre til, om at miste og om at flygte til Danmark.


Norman Iversen (født 15.

oktober 1910 i Bergen, død 1964 samme sted) var en norsk sabotør og motstandsmann mot den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig. Abemås, agurketud, analfabet, asfaltcowboy, bacille, bandit, barnerøver, basilisk, bedrager, billige bavian, bisse, bovlamme bladanblander, brandstifter. På denne side vil i løbet af de kommende fire år blive offentliggjort navne, data og (i det omfang, det kan lade sig gøre) fotos af de sønderjyder, der var med i. Henning Munch Karmark (17. december 1907 i Varde – 11. januar 1989 i Nice, Frankrig) var en dansk filmproducent, der bl.a. stod bag Morten Korch-filmene.

På Bitten Andersens initiativ har rosenforædleren, Rosa Eskelund, navngivet en af sine gule roser; ”Nanjing Forever – the Sindberg Rose”. I den seneste tid har flere forskellige grupperinger begået kriminalitet. Få overblikket her. I teorien bestemmer du selv over din ejerbolig, men læs ejerforeningens vedtægter grundigt, for nogle gange bestemmer de mere, end du regner med. Disciplinerede og veludrustede romerske hære gør Romerriget til et mægtigt middelhavsimperium.

Få hovedtrækkene i Romerrigets storhed og fald i vores. Artilleristen Frederik Tychsen fra Agerskov gjorde krigstjeneste på vestfronten i bataljon 407. Midt i oktober blev batteriet indsat ved Rosebecke i Flandern. Define Cold desert. Cold desert synonyms, Cold desert pronunciation, Cold desert translation, English dictionary definition of Cold desert.

n. 1. A barren or desolate.