En rejse i tyrefægtningens fodspor

En rejse i tyrefægtningens fodspor

Sprog: Dansk
Sideantal: 229
Udgivet: 24-09-2010
ISBN10: 8792503357
ISBN-13: 9788792503350
Forlag: Rosenkilde

Halvt ballet, halvt overlevelseskamp. En fremmedartet sammenblanding af skønhed og brutalitet, kunst og blod, en erklæret fascination af det utæmmede dyr og af døden. Tyrefægtning minder ikke om noget andet.

Hvert år afholdes der op mod 1.000 corridas i Spanien og Frankrig. Det er fem gange så mange som i 1920´erne og dobbelt så mange som i 1960´erne. Det er kommet bag på mange, at tyrefægtningen har fået ny medvind her i starten af det nye årtusinde. For modstanderne er kampene mellem mand og tyr et meningsløst dyrplageri, som ikke har hjemme i et moderne samfund. Tilhængerne, los aficionados, betragter derimod tyrefægtning som en heroisk kunstart, der udtrykker dybe, universelle sandheder om menneskets eksistens. Myter om tyrefægtning er der mange af, og fordomme endnu flere.

Men hvad er sandt, og hvad er falsk? Og hvad gemmer der sig egentlig bag de farvestrålende og blodige opgør i arenaen?

I bogen En rejse i tyrefægtningens fodspor rejser Kasper Klochs rundt i Spanien for at tage temperaturen på et af Europas mest spektakulære og kontroversielle kulturfænomener. Bogen er beretningen om tre måneder i selskab med arrede matadorer og fuskede managers, kyniske journalister og forpinte kunstnere, sejlivede aficionados og hidsige modstandere. Tre måneder i tyrefægtningens højsæson mellem juli og oktober, i stegende solskin og i silende regn. Tre måneder på kryds og tværs gennem den spanske geografi.

Read “En rejse i tyrefægtningens fodspor” by Kasper Kloch online on Bookmate – En rejse i tyrefægtningens fodspor er en indsigtsfuld og nuanceret reportage om. Forfatter: Kasper Kloch, Titel: En rejse i tyrefægtningens fodspor, Pris: 143,00 kr., Kategori: Bøger, Format: Hæftet INDHOLD En rejse i tyrefægtningens fodspor: KAPITEL 1: TORO BRAVO Kamptyren nedstammer direkte fra de vilde tyre, der har levet på den iberiske halvø i årtusinder. Læs om En rejse i tyrefægtningens fodspor. Bogen fås også som E-bog eller Brugt bog.

Bogens ISBN er 9788792503350, køb den her Køb 'En rejse i tyrefægtningens fodspor' bog nu. En rejse i tyrefægtningens fodspor er en indsigtsfuld og nuanceret reportage om et af Europas mest Af Jens Henrik Holm Kasper Kloch tager læseren med på en stemningsmættet rejse i sin indkredsning af kulturfænomenet tyrefægtning og den politisk ukorrekte. En rejse i tyrefægtningens fodspor er en indsigtsfuld og nuanceret reportage om et af Europas mest spektakulære og kontroversielle kulturfænomener. I løbet En rejse i tyrefægtningens fodspor (Forfatter: Kasper Kloch, Forlag: Rosenkilde, Format: Hæftet, Type: Bog, ISBN: 9788792503350) Halvt ballet, halvt overlevelseskamp. En fremmedartet sammenblanding af skønhed og brutalitet, kunst og blod, en erklæret fascination af det utæmmede dyr og af døden. Kasper Kloch tager læseren med på en stemningsmættet rejse i sin indkredsning af kulturfænomenet tyrefægtning og den politisk ukorrekte machoverden, der omgiver.