Maries krig

Maries krig

Sprog: Dansk
Sideantal: 155
Udgivet: 22-11-2013
ISBN10: 8770702381
ISBN-13: 9788770702386
Forlag: Forlaget Hovedland

Romanen Maries krig handler om en 14-årig pige, hvis far er reserveofficer i 2. slesvigske krig. Hun ser ham komme tilbage fra Dybbøl Skanser, når hans afdeling har hvil, desillusioneret og psykisk nedbrudt. Familien bor i Sønderborg, og da byen bombes, må Marie flygte til en onkels gård nær Kjær By. Her er en deling soldater indkvarteret, og hun stifter bekendtskab med hornblæseren Lille Søren. Efter preussernes invasion af Als, hører Marie, at Lille Søren ligger såret et sted og tager ud for at finde ham. Undervejs ser hun danske tropper gå til modangreb og blive slået tilbage. Herefter besættes onkelens gård af de preussiske soldater.

2. slesvigske krig var den første moderne krig i Europa, og dens rædsler var – fristes man til at sige – tilsvarende moderne. De østrigsk-preussiske soldater introducerede forladergeværet og brugte tog til at komme frem til slagmarkerne. Resultatet blev, at Danmark amputeredes ved foden. Derefter måtte vi indefra vinde, hvad udadtil var tabt, og krigen i 1864 fik således afgørende betydning for dansk identitet og Danmark, som vi kender det i dag. Her mødte helstaten sit endeligt, og her viste nationalfølelsen både sit smukke, men også sit ganske problematiske ansigt.

Claes Johansen, f. 1957. læreruddannet i 1985, siden 1992 har han arbejdet som fuldtidsforfatter. Han har udgivet omkring 25 bøger.

Marie Kruses Skole er et privat gymnasium og grundskole med tradition for en høj faglighed og et stærkt fællesskab blandt elever og lærere. Udgiver: Aller Media A/S | Ansvarshavende chefredaktør: Niels Pinborg, [email protected]. Havneholmen 33 | 1561 København V | CVR.: 43325612 | … Den amerikanske skuespille Anthony Rapp kom i 2001 med en meget alvorlig anklage mod en unavngiven skuespiller. Det var en tydeligt frustreret Ståle Solbakken, vi fangede i studiet efter FC Københavns 1-1-resultat mod AC Horsens. Zakynthos historie lige fra Homers Iliaden og Odysseen til nu.

Bliv klogere på Zakynthos historie efter at have læst denne artikel. Brunch, morgenmad, frokost, aftensmad eller gæstemenu - du kan finde lækre opskrifter på det hele lige her. Efter en uges kæmpen med wordpress support har jeg nu endelig adgang til bloggen igen, og jeg kan trække en vinder af 1 års abonnement af Maries Ideer.

Birgit Sadolin alias Onkel Eriks kone Lisbet fra de gamle ”Min søsters børn” har fødselsdag. Skuespilleren og Bodil-vinderen fylder 84 år. Skuespilleren Amalie Dollerup, der bl.a. er kendt for rollen som Amanda i TV-serien 'Badehotellet', blev lørdag gift med Andreas Jebroe. Vielsen fandt sted i Vor.